Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Topp konsept, middels mat på Urban Eatery

Tekst
Urban Eatery trykker på alle trendknapper med New York-inspirert asiatisk gatemat og alle interiørbloggeres våte drømmer samlet på ett sted. Foto: Camilla Jensen

Urban Eatery trykker på alle trendknapper med New York-inspirert asiatisk gatemat og alle interiørbloggeres våte drømmer samlet på ett sted. Foto: Camilla Jensen

Uformell stemning, gode priser, og steamed buns - hva mer kan man be om?

- Jeg er bare glad noen vil servere meg steamed buns, sa Pepper og satte tennene i en blek, seigluftig dampet bolle fylt med braisert svinekjøtt, syltede grønnsaker og glassert med hoisinsaus.

Dampet

Dampet "bun" med svinekjøtt var hakket bedre enn kyllingversjonen til høyre. Foto: Øyvind Haug

 

På Solli Plass har takeaway nudelbaren Noodles lagt om konseptet og åpnet Urban Eatery, en New York-inspirert asiatisk gatematrestaurant med både lunsj og middag.  

- Snakk om å fleske til med flere trender på en gang, sa Salt. Urban Eatery er helt klart inspirert av New York-kokken David Changs uformelle gourmetrestauranter, der han har løftet østens gatemat opp til nye høyder.

Krampetrendy interiør

Interiøret trykker også på alle trendknapper:  Kobberlamper, løse ledninger, rå murvegg, Tolix-krakker, runde speil og sukkulenter i små veggampler. Men det er samtidig røft og upretensiøst, og lett å sette seg ned og bestille fra den smårettpregede menyen. 

Vi sto over alkohol siden det var midt på dagen, men noterte oss at i det kompakte vinkartet var det god plass til Riesling og god Champagne - alt man trenger for et godt asiatisk måltid. 

Lunsjmenyen er nesten like rikholdig som middagsmeneyn, med et godt utvalg småretter og enkelte større retter.

Fakta: Urban Eatery

Henrik Ibsens gate 90
Telefon: 94 15 48 78
restauranturbaneatery.com

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★★
Pris: ★★★★
Totalt: 22

Spennende asiatisk tilskudd

Vi flesket til med to småretter og hver vår tallerkenrett i den tro at det ville være små porsjoner.  Så feil kan man ta.

God steamed bun

Det tok ikke lang tid før bordet var fylt med mat, og lange baner med dippsauser og garnityr, fra aioli til sjøgress. Det så kjempegodt ut. Noe av maten var også kjempegod. Pekingand på et stort fat med strimlet agurk, vårløk og tynne pannekaker til, smakte riktig godt.

Peking duck smakte godt med små pannekaker. Foto: Øyvind Haug

Peking duck smakte godt med små pannekaker. Foto: Øyvind Haug

Og steamed bun med svin var et anstendig alternativ til David Chang's når man nå er i Oslo og ikke i New York. Versjonen med kylling og kim-chee var også god, selv om smaken av frityrolje ble litt for tydelig.

Små vårruller pyntet med grønne edamamebønner og rosa reddik,var elegante og crunchy, men merkelig smakløse også. Likevel. Hva kunne man mislike med et sted som dette?

Lekkert servert, men svak på smak: Vårruller. Foto: Øyvind Haug

Lekkert servert, men svak på smak: Vårruller. Foto: Øyvind Haug

Elendig pad thai

Én ting: pad thai-en. Den thailandske nudelretten med egg, bønneskudd, kylling, reker og nøtter var rett og slett helt feil. For mye salt, for mye væske i sausen, og en sur, vagt fiskeaktig smak som ikke skal være der til tross for at både lime, fiskesaus og reker står på ingredienslisten.

Peking duck smakte godt med små pannekaker. Foto: Øyvind Haug

Peking duck smakte godt med små pannekaker. Foto: Øyvind Haug

Fire retter var uansett for mye mat, og da vi lot nesten hele nudeltallerkenen stå igjen, tilbød servitøren seg å pakke dem som takeaway - et sjarmerende trekk vi sjelden ser i Norge. I tillegg tok det bare en halvtime fra vi kom inn døren til vi hadde spist opp maten. Vi ble sittende en stund til for en kanne presskaffe og betalte regningen med glede. Med tanke på at vi hadde bestilt nesten dobbelt så mye mat som vi trengte, var regningen på rett over 700 kroner en god pris for en effektiv og hyggelig lunsj på et sted der maten er riktig god hvis du velger det rette.

 

Les om japansk kraft her

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.