Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Risørs beste lunsjdeal

Tekst
Foto
Ferske og nykokte reker hos Risør Fiskemottak. Foto: Sune Eriksen

Ferske og nykokte reker hos Risør Fiskemottak. Foto: Sune Eriksen

Med bare seks retter på menyen klarer Fiskemottaket i Risør likevel å sjarmere.

Været var ikke på noens side, og det blåste friskt inn fra sjøen. Regndråpene satt løst i luften, og det var ikke den beste dagen for å nyte et godt måltid utendørs. Men den bugnende fiskedisken til Risør Fiskemottak fristet Salt og Pepper så pass at de lot som at solen skinte ute.

- Dette er jo et sted for godværsdager, sa Salt, da de satte seg ned på et av de få bordene som stod under tak.

Risør Fiskemottak er fiskebutikken som ble restaurant. Alle bordene er ute, og inne bærer stedet mer preg av butikk enn restaurant.

Risør Fiskemottak er både fiskebutikk og sommerrestaurant. Foto: Sune Eriksen

Risør Fiskemottak er både fiskebutikk og sommerrestaurant. Foto: Sune Eriksen

Fakta: Risør Fiskemottak

Solsiden 1A
4950 Risør
Telefon: 37 15 23 50
www.fiskemottaket.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★
Pris: ★★★★★★
Total: 22

Raus og ferskt rett fra sjøen i Risør.

Sjarmerte barna

Servitøren var raskt på plass med menyer og lokal eplemost i glassene. Barna fikk eget barnebord og stoler med tilhørende parasoll, til stor glede for de yngste gjestene.

Stor test av maten i Dyreparken i Kristiansand

Pepper valgte ferske reker, mens Salt ville ha noe varmt, og falt for fiskesuppen. Barna valgte fiskekaker med potetsalat og råkost.

Selv om solen glitret med sitt fravær klarte stedets servitør å gjøre opplevelsen såpass koselig at både Salt og Pepper glemte været et øyeblikk.

Inne vrimlet det av kunder som skulle handle til middag, mens ute var det bare ett bord med gjester til lunsj.

- Det er det nok været som har bestemt, sa Pepper, som så for seg at her er det nok fullt på en solrik dag.

Deilig sommerlunsj i Kragerø

Doggybag

Rekene på reketallerkenen var fantastiske og ferske og kom servert med aïoli og lun loff. Attpåtil var porsjonen så generøs at Pepper måtte ta resten med hjem i "doggybag".

Fiskesuppen kom i en dyp og raus tallerken og var en klassisk kremet versjon basert på en ren og rik fiskekraft med laks og hvit fisk, ispedd reker og finstrimlede grønnsaker. Suppen kom også sammen med brød, og bød på mer mat enn det Salt klarte til lunsj.

Stedets hjemmelagde fiskekaker var laget tidligere på dagen av kolje, lyr og brosme fortalte servitøren. De var ispedd purre, og smakte så godt at Salt og Pepper måtte stjele smaksprøver fra barnas tallerken. Potetsalaten var også laget på stedet, og bestod av hvitløk, dill, nypoteter og majones. En smakfull kombinasjon sammen med den ferske råkosten.

Klassisk fiskesuppe hos Risør Fiskemottak. Foto: Sune Eriksen

Klassisk fiskesuppe hos Risør Fiskemottak. Foto: Sune Eriksen

Befriende meny

Maten på Risør Fiskemottak er enkel, raus og god. Det er bare seks retter på menyen, men det er akkurat det man har lyst på. Ferskheten på råvarene er strålende, og servicen tilstedeværende og hyggelig.

Og både fiskekakene og rekene var så gode at mer ble kjøpt med hjem.

- Det er egentlig litt befriende å se at de ikke har latt seg friste til å putte masse rare retter på menyen som de ikke behersker, sa Salt. Det er tross alt bedre med seks gode retter, enn med mange middelmådige.

624 kroner for en lunsj for to voksne og to barn med tilhørende drikke og is til dessert, må være en av de beste lunsjdealene en kan gjøre i sommer.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.