<p>Fredelig utsikt fra Sanguine Brasserie i Operaen. Et lite fristed fra de masete byggeområdene rundt, uten sjenerende cruiseskip som skygger for utsikten.</p>

Fredelig utsikt fra Sanguine Brasserie i Operaen. Et lite fristed fra de masete byggeområdene rundt, uten sjenerende cruiseskip som skygger for utsikten.

Trygt og godt nok, men lunsj uten spenning på Sanguine Brasserie

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Operaen byr på utmerket utsikt og grei nok mat, men spenningen overlater de til skuespillerne.

Innerst i Opera-foajeen, forbi billettkøer og guider med rekker av turister på slep, er stilrene bord dekket med hvite duker. Sanguine Brasseries perle er uteserveringen under halvtaket ut mot havnebassenget, nesten som en liten scene ut mot Oslofjorden bygget inn i hvit marmor. Et lite fristed fra de masete byggeområdene rundt, uten sjenerende cruiseskip som skygger for utsikten.

Fakta: Sanguine Brasserie

Kirsten Flagstads plass 1, Oslo
Tel: 21 42 21 42
sanguinebrasserie.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★
Pris: ★★★

Totalt: 20

Små svermer av turister sirkler rundt uteserveringen på jakt etter en selfiespot, mens det later til å være flest nordmenn på businesslunsj som fyller opp bordene. Et lite blikk på menyen kan vel forklare det. Pastasalat med grønnsaker, cæsarsalat og blåskjell er blant knippet «klassikere» til over 200-lappen. Neppe noe å reise halve jordkloden rundt for.

Frisk fisk

– Problemer med leveransene. Vi har dessverre ikke blåskjell i dag, sa servitøren.

Pepper landet i stedet på oste- og skinkefatet med et knippe italienske spekevarer, fra tynnskåret skinke, «spicy» spekepølse, brente mandler og en ramsløksdipp. Gode på smak. Ostene var betraktelig mer kortreist. Vellagret Norvegia fra Tine, deres alpeost samt en siste variant som kun ble presentert som blåmuggost. Norske oster har gjort det skarpt i utlandet de siste årene, senest med Fana-ostens VM-seier. Da er det nedsig å bli avspist med industriost fra Tine.

Salts fiskesuppe var god på smak. Biter av lange, smålubne reker og to kamskjell med god stekeskorpe gjemte seg under den lysebrune suppeoverflaten pyntet med dill.

– Fisken er gitt varsom varmebehandling og to hele kamskjell var en positiv overraskelse, sa Salt.

Sanguine Brasserie ligger innerst i Opera-foajeen, forbi billettkøer og guider med rekker av turister på slep, hvor stilrene bord er dekket med hvite duker.

Jordbærsuppe.

Oste- og spekematfat.

Fiske- og skalldyrsuppe.

Pannacotta.

16

Skål av sommer

Få ting sier sommer mer enn norske jordbær, og jordbærsuppen smakte ferskrørt syltetøy freshet opp av ferskosten mascarpone i bunn. Søtt som bare, men det kan vi ikke holde mot jordbærene.

Pannacotta på melk var overrislet med finhøvlet lys sjokolade og dandert med bringebær og blåbær. Bortsett fra savnet av litt mer fremtredende vaniljesmak, traff den rett i dessertmagen.

– Men kaffen er ikke av det beste slaget, så den kunne vi spart oss for og heller tatt på kontoret, sa Pepper.

Sanguine Brasserie byr ikke på de store mateventyrene, og leverer mat på grensen til det kjedelige, men med en utsikt som aldri er kjedelig. Og prisen? Litt over 900 for hovedrett, dessert, kaffe og eplemost i glasset er heller ikke noe å heve på øyenbrynet for.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner