Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Tradisjonsrik potetkjeller

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Lokalene til Potetkjelleren har røtter tilbake til 1400-tallet.

Lokalene til Potetkjelleren har røtter tilbake til 1400-tallet.

Suppe og skalldyr smaker bedre enn Potetkjellerens signaturrett.

Vinden blåste og regnet pisket gjennom et vintersurt Bergen. Vi stavret oss over oppgravde gater og inn på Potetkjelleren, restauranten bygget på hanseatiske potetkjellertradisjoner i flere hundre år gammelt, men nyoppusset lokale.

Interiøret er rustikt inntil det kitschy, et typisk «koselig» sted med hvitkalkede, buede kjellerhimlinger, furumøbler og pinnestoler. Og det var helt tomt.

Fakta: Potetkjelleren

Kong Oscars gate 1a, Bergen

Telefon: 55 32 00 70

potetkjelleren.no

Meny: ★★★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★★

Service/Effektivitet: ★★★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 22

– Hallo? Er det noen her? spurte Pepper.

Potetkjelleren er en av få gode restauranter i Bergen som serverer lunsj hele uken, ikke bare mot helgen – og selv om betjeningen dukket opp, var vi sørgelig alene under buegangene.

Menyen er overraskende rikholdig, og spenner fra bakt potet og plukkfisk til viltstuing. Ikke en caesarsalat eller burger i sikte.

Luksuriøs suppe

Salt var kald og ville ha dagens suppe, en soppsuppe. Pepper tok sjansen på Skagenrøre i et anfall av rekesult.

De fikk brød i tre varianter, og selv om det kan diskuteres hvor riktig det er med rosiner og sødme i et brød som skal serveres til suppe og reker, var det lunt, smakfullt og saftig.

Skagenrøren besto av ferske, spenstige reker i en saus rik på rømme og befriende fattig på majones. Den kom servert i en minigryte med friskt salatgrønt ved siden.

Lett og lekker Skagenrøre med ferske reker.

Lett og lekker Skagenrøre med ferske reker.

Soppsuppen var rene åpenbaringen. Vakkert anrettet i bunnen av skålen lå soppbrunoise og litt grønt, mens servitøren helte dampende suppe fra en egen mugge. Selve suppen smakte rikt av både trøffel og sopp, der ingen av delene overdøvet hverandre-

- Men jeg er glad vi skal ha en rett til, sa Pepper etter at første porsjon var fortært.

Les mer om mat fra Bergen

Bra, men kjedelig

Neste porsjon var mer ordinær på begge sider av bordet. Peppers sopprisotto var god i konsistensen og raus i porsjonen, men litt smakløs, og Salt hadde hatt for høye forventninger til bakepoteten.

– Etter den suppen tenkte jeg de hadde gjort litt mer ut av den enn en liten klatt urtesmør og revet ost som ikke en gang er smeltet, sa Salt. Det var var ikke noe galt med poteten, men det ble rett og slett kjedelig.

Selv med kaffe var vi ut og inn av Potetkjelleren på en times tid, gode, varme og mette. Prisen var det heller ikke noe å si på: Knappe 650 kroner for fire småretter, en flaske mineralvann og en kaffe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.