Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Fattoush med fetaost og oliven

Salatkrydderet du vil bruke hele sommeren
Oppskrift på fattoush med fetaost og oliven

Oppskrift på fattoush med fetaost og oliven

-
+

Fattoush med fetaost og oliven

  • 4.00 stk tynne skiver lyst brød
  • 2.00 ss extra virgin olivenolje
  • 250.00 g tomater, i grove biter
  • 250.00 g agurk (med kjernen fjernet om du bruker slangeagurk), i grove biter
  • 100.00 g reddik, i grove biter
  • 3.00 stk vårløk, skåret i tynne strimler på skrå
  • 15.00 stk svarte oliven, uten sten og delt i to
  • 150.00 g fetaost
  • 10.00 g bladpersilleblader, grovhakket eller revet
  • 5.00 g mynteblader, grovhakket eller revet
  • 2.00 ts sumak, pluss ekstra til å drysse over ved servering
  • 2.00 ss sitronsaft
  • 4.00 ss extra virgin olivenolje

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, varmluft.
  • Ha godt med extra virgin olivenolje på brødet og fordel på stekebrett. Stek til de er sprø og har fått litt farge, omtrent 10 minutter. Avkjøl og riv i biter.
  • Rett før servering, bland sammen grønnsaker, oliven, fetaost, urter, sumak, sitronsaft og olivenolje. Vend inn brødbitene. Smak til med salt og pepper. Server med en gang.