Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Grillede grønnsaker med labneh og za'atar

Legg grønnsakene på grillen
Oppskrift på grillede grønnsaker med labneh og za'atar

Oppskrift på grillede grønnsaker med labneh og za'atar

-
+

Grillede grønnsaker med labneh og za'atar

  • 1.00 stk stor aubergine
  • 2.00 stk mellomstore squash
  • olivenolje
  • 200.00 g labneh eller en veldig tykk type yoghurt
  • 2.00 ss extra virgin olivenolje
  • 1.00 ss za'atar
  • frisk mynte (kan sløyfes)
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Skjær grønnsakene i 4-8 biter på langs og 2-3 biter på tvers. Strølitt salt på og la stå i 10 minutter. Tørk godt av både squash og aubergine. Pensle med raust med olivenolje.
  • Grill squash og aubergine på alle sider til gyllen på utsiden og myk inni. Du kan også bruke grillpanne eller en stekepanne. Gjør det i så fall i flere omganger, om nødvendig, og ha litt olje i panna. Avkjøl.
  • Anrett labneh på en tallerken. Topp med grønnsaker, extra virgin olivenolje, za'atar og mynte.