Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Det beste ingefærølet

Tekst
Smak kårer det beste ingefærølet.

Smak kårer det beste ingefærølet.

Smak testet 19 typer ingefærøl. Noen smaker apotek og skyllevann - mens testens vinner treffer blink.

Vi har testet 19 ingefærøl tilgjengelig på markedet i Oslo, innkjøpt på Vinmonopolet, Meny og spesialbutikker.

Vi har delt inn ølene i to kategorier, med og uten alkohol, heller enn å skille mellom Ginger Ale og Ginger Beer, der førstnevnte tradisjonelt er en drikk der ingefær er tilsatt som smaksstoff, og sistnevnte er brygget på ingefær.

Testens kriterier er genuin ingefærsmak og god smaksbalanse.

Smaksopplevelsene spente fra 7-up, appelsinmarmelade og halstabletter med solbærsmak, til støvet apotek, ingefærkarameller og ren, skjær ingefær.

De store leskedrikkprodusentene falt igjennom; det gjorde også kjenner-favoritten Fentimans med alkohol. En ukjent og ganske utilgjengelig type nådde nesten til topps, mens britiske Fever Tree gikk av med seieren på grunn av sin rene, uforfalskede ingefærsmak og gode balanse mellom syre, sødme og krydder.

 

Fever Tree Ginger Beer

0,2l

23,50 kroner

Intens og aromatisk ingefærkarakter på duft med en lett medisinal og blomstrete karakter. Veldig spicy og konsentrert på smak med en ren og flott ingefærkarakter. Flott balanse og lengde. Testens beste.

9

 

Bundaberg Ginger Beer

0,375l

34 kroner

Frisk duft av ingefær, litchi og lett pasjonsfrukt. Veldig elegant og godt balansert på smak med en ren og tørr ingefærkarakter. Balansert syre og en lang ettersmak.

8

 

Thomas Henry Ginger Beer

0,2l

22 kroner

Frisk og tydelig sitruskarakter på duft med innslag av grapefrukt og blomster. Litt medisinal. Ganske søt på smak, men godt balansert med en ren sitrusfrukt og fint ingefærsnitt. Tørr, spicy og balansert utgang.

8

 

Luscombe Hot Ginger Beer

0,32l

39 kroner

Duft av grapefrukt, toast og appelsinmarmelade. God på smak, men litt mye zestpreg. Sødmefull ingefærkarakter som minner om ingefærkaramell. Heftig, tørr finish.

7

 

Fentimans Ginger Beer

0,275l

29,90

Medisinal duft med innslag av fluorskyllevann, såpe og en lett ingefærkarakter. Tørr og ren ingefær på smak. Fin balanse, men de sjenerende medisinale og såpeaktige aromaene trekker litt ned.

6

 

Luscombe Cool Ginger Beer

0,32l

39 kroner

Dufter av smør og syltet sitronskall. Fin fylde på smak med et spicy ingefærpreg og varmet smør. Lang, tørr utgang.

6

 

Old Jamaica Ginger Beer

0,33l

20 kroner

Lukter voldsomt ingefær og stref av gjær, fusel, og tørket gress. Veldig søt og litt syntetisk ingefærsmak. Grei tørrhet, men noe emmen og lav friskhet.

6

 

Galvanina Økologisk Ingefærleskedrikk

0,355l

32,90 kroner

Søt duft av krydret appelsin, eple og sitrus med et lett ingefærpreg. Litt ubalansert sødme på smak med en bitter og krydret sitrus og eplekarakter.

4

 

Naturfrisk Ginger Ale

0,25l

36 kroner

Herbal duft med vekt på grønt gress. Litt platt og emmen på smak. Bløt og enkel med en syrlig ingefærsmak i utgang. Har ikke edgen.

4

 

Naturfrisk Ginger Beer

0,275l

39 kroner

Dufter av bitter lemon og rosa grapefrukt. Litt platt på smak med en lett tørrhet i finish.

4

 

 

Ging Forfriskende Ingefærdrikk med Honning og Sitron

0,33l

45 kroner

Duft av søt bakst og tropisk frukt. Grei syre på smak med en frisk og integrert ingefærkarakter. Forholdsvis tørr utgang. Uten kullsyre.

4

 

 

Dahls Ingefærøl

0,5l

24,90 kroner

Kunstig og litt diffus ingefærkarakter. Veldig mild og lett, mye sødme og lite syre. Også veldig lite ingefærkarakter i smaksbildet. Vandig, søt utgang.

2

 

Schweppes Ginger Ale

0,5l

21,50 kroner

Lukter og smaker sitronbrus. Litt mer balansert  i smaksbildet enn Dahls med en friskere og høyere syre. Men ingen spor av ingefær i det hele tatt.

 2

 

Canada Dry Ginger Ale

0,33l

36 kroner

Lukter syntetisk av sitronbrus. Minner mer om 7-Up, svært lite ingefærkarakter.

2

 

Med alkohol:

 

Hooper’s Ginger Brew

4% alkohol

500ml

52,90 kroner

Krydret ingefærpreg og lett honning på duft. Fin balanse mellom sødme og syre på smak med en tørr ingefærkarakter i finishen. Polert, enkelt og noe lav konsentrasjon. Helt grei.

6

 

Ginger Joe Alcoholic Ginger Beer

4% alkohol

0,33l

34,50 kroner

Veldig ufarlig og svak ingefærkarakter på duft. Litt ubalansert sødme på smak med en aning av tørr ingefær i finishen. Ren og fin, men kjedelig. Lett krydret ingefærkarakter.

5

 

Crabbie's Original Alcoholic Ginger Beer

4% alkohol

0,5l

51,90 kroner

Søt og aromatisk duft med preg av solbærdrops. Lite ingefærkarakter. Grei, kjedelig smak, litt for mye solbær og lite ingefær. Grei, tørr finish, men svak syre og friskhet.

3

 

Hollows and Fentimans, Alcoholic Ginger Beer

4% alkohol

0,5l

62,90 kroner

Lukter gammelt apotek, sanasol og fluortabletter og smaker slik også.

2

 

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner