Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Restauranter merker oljenedturen

Tekst
Cafe de France merker at cateringbestillingene øker. Her er lager soussjef Petter Kirkhus og kjøkkensjef Stian Iversen fingermat som skal leveres til et firma i forbindelse med representasjon. Foto: Carina Johansen

Cafe de France merker at cateringbestillingene øker. Her er lager soussjef Petter Kirkhus og kjøkkensjef Stian Iversen fingermat som skal leveres til et firma i forbindelse med representasjon. Foto: Carina Johansen

Restaurantbransjen merker at oljeselskapene strammer inn. – Noen av dem som var med å drikke champagne ifjor, kan ha mistet jobben, sier oljeservicegründer Ståle Kyllingstad.

Soussjef Petter Kirkhus og kjøkkensjef Stian Iversen ved Cafe De France i Stavanger er i full gang med å forberede en tomatsalat i sardinbokser. Dette er fingermat som skal leveres til et firma i forbindelse med representasjon. Slike bestillinger er en liten trøst, for restaurantmarkedet i oljebyen merker en stor nedgang i bookinger i år.