Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Ingen økonomi i stjernene

Tekst
– De fleste av stjernerestaurantene i dag har dårlig økonomi., sier stjernekokk Eyvind Hellstrøm. Her fra siste kveld på Bagatelle som var Norges første restaurant med Michelin-stjerne. Foto:

– De fleste av stjernerestaurantene i dag har dårlig økonomi., sier stjernekokk Eyvind Hellstrøm. Her fra siste kveld på Bagatelle som var Norges første restaurant med Michelin-stjerne. Foto:

Maaemo jubler over tre Michelin-stjerner. Stjernekokk Eyvind Hellstrøm mener det er veldig dårlig butikk å drive topprestaurant.

Michelin-guiden presenterte onsdag innholdet i Nordic Guide 2016, og det viste seg å bli et regelrett stjernedryss over Skandinavia. For første gang har Norge en restaurant med tre stjerner i Michelin-guiden med Maaemo.

Fakta: Michelin i Norge

Disse norske restaurantene er med i Michelin-guiden

  • Maaemo, Oslo (tre stjerner)
  • Fauna, Oslo (én stjerne)
  • Kontrast, Oslo 8én stjerne)
  • Statholdergaarden, Oslo (én stjerne)
  • Re-Naa, Stavanger (én stjerne)
  • Restaurant Eik, Oslo (Bib Gourmand)
  • Smalhans, Oslo (Bib Gourmand)

I tillegg fikk Oslo-restaurantene Kontrast, Statholdergaarden og Fauna en stjerne.