Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokebloggboken

Tekst
Foto: crownpublishing.com

Foto: crownpublishing.com

San Francisco-fotografen Heidi Swanson begynte å skrive matbloggen 101 Cookbooks som en øvelse i å bruke alle sine kokebøker. Bloggen gir et nytt, sanselig ansikt til mat som ellers kan fremstå som anemisk og snusfornuftig: Vegetarisk, fritt for hvitt sukker og mel, så nær ingrediensenes opprinnelige tilstand som mulig. Swanson selv skriver på bloggen sin at hun ønsker å kunne svare ja på to spørsmål om hver matvare hun kjøper: Kunne jeg laget dette selv? Og: Kan jeg forklare en åtteåring hvordan det er laget?

Bloggen er blitt så populær at Swanson med tiden er blitt kokebokforfatter selv. Denne høsten utgir hun sin tredje kokebok, «Near and Far» – en bok hun beskriver som et supplement til sine to foregående bøker, der hun lærte leserne å eksperimentere med vegetariske, rene råvarer. «Near and Far» er en slags kulinarisk dagbok og reiseskildring i ett, og samler oppskrifter på mat Swanson har fått inspirasjon til i hjembyen San Francisco såvel som på sine mange reiser.

I «Near and Far» serverer hun havregrøt med miso fra Japan, ricotta-pannekaker fra Italia og paneer-ost med spinat fra India – alt koblet med poetiske bilder av marmorkjøkkenbenken hjemme, støvete bylandskap og dramatisk ­natur. 101cookbooks.com

Les også:
UT PÅ KULTUR: Guide til verdens flotteste fjellturer.

TROLLKOKKEN: Danske Ronny Emborg fortryller New Yorks restaurantscene.

MIDTLIVSKRISE? Hornhøyttalerne Zero 1 gir like mye bakoversveis som den sedvanlige veterankabrioleten –  til omtrent samme pris: 125.000 kroner.

BLOMSTERMAT: Kokk Mikael Svensson byr på is og whisky med skogens syrligste.

Les mer fra D2 her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner