Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Ferdigplanlagt middag for rådville kokker

Tekst
Velg, kjøp og kok en av dagens dusin retter hos Kokkeløren. Foto:

Velg, kjøp og kok en av dagens dusin retter hos Kokkeløren. Foto:

Vil du lage maten selv, men mangler ideer og tid til å sanke sammen gode råvarer? Kokkeløren  vil komme kresne hjemmekokker til unnsetning.

Lørdag åpner Kokkeløren, en ny måte å handle mat på i Norge. I lokalene i Bygdøy allé ligger alle råvarene til hvert måltid ferdig oppmålt og pakket på sitt eget bord sammen med oppskriften som gjelder.  Kundene kan for eksempel velge råkuttet laks med fennikel eller fjellgris fra Valdres med rotgrønnsaker, plukke med seg en av hver at posene og pakkene på bordet og nesten uten å tenke, lage et perfekt måltid til to personer.

- Vi vil inspirere folk til å lage bedre mat hjemme, og bruker i hovedsak de beste råvarene Norge har å by på, sier gründer og lege Carl Jacob Sand Solvåg. Sammen med en kjøkkensjef, en interiørarkitekt, en molekylærbiolog med McKinsey-erfaring og en jurist har hentet inspirasjon fra en tilsvarende butikk i Berlin, Kockhaus.

Fire av Kokkelørens grundere, fra venstre: Carl Jacob Sand Solvåg, Erik Digman, Petter Wahl Sekne og Paul Anders Hoen. Foto: Erik Digman

Fire av Kokkelørens grundere, fra venstre: Carl Jacob Sand Solvåg, Erik Digman, Petter Wahl Sekne og Paul Anders Hoen. Foto: Erik Digman

Mesteparten av maten Kokkeløren vil selge er økologisk eller fra småskalaprodusenter med god dyrevelferd, og pakkene er tilpasset det faktum at ikke alle er del av en kjernefamilie. Enslige kokker må derimot belage seg på å spise samme mat to dager på rad hvis de ikke inviterer en gjest, da to porsjoner er minstemålet.

- Du får akkurat det du trenger, da reduserer du det man kaster av mat. Vi kan operere veldig effektivt, og forbrukerne slipper å brenne inne med produkter som blir dårlige i kjøleskapet, sier Sand Solvåg.

Foreløpig må kundene innom butikken selv for å handle. På sikt håper Kokkeløren å få til en betal-på-nett-hent-varen-i-butikk-løsning for alt fra enkle hverdagsmiddager til en hel hyttetur eller en romantisk date.

 

 

Les mer om mat og vin på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.