Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Gastrofysikk på roterommet. Nykokte potetchips skal en tur i fryseboksen før de luftfriteres.

Gastrofysikk på roterommet. Nykokte potetchips skal en tur i fryseboksen før de luftfriteres.

Er det mulig å lage perfekte pommes frites så å si uten fett?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Torgrim Eggen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Ja, nesten. Torgrim Eggen viser deg hvordan.

En av de største trendene i ekstrautstyr for kjøkkenbenken de siste to-tre årene er et apparat som steker ved hjelp av varmluft (opptil 200–220 grader) og en kraftig vifte som sirkulerer luften i en spesiallaget beholder med rom for matvarer.

Hovedideen er å eliminere frityrkoking, som både er grisete å holde på med, avgir mye lukt og dessuten er temmelig usunt, gjennom å etterligne måten varme beveger seg i kokende olje eller fett.