Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Kjøkkensjef og medeier René Redzepi på Noma har blant annet havnet på listen til Time Magazine over verdens mest innflytelsesrike mennesker.

Kjøkkensjef og medeier René Redzepi på Noma har blant annet havnet på listen til Time Magazine over verdens mest innflytelsesrike mennesker.

To Michelin-stjerner til Noma

Tekst

Vil du få varsel hver gang Tore Sevheim publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Nye Noma ble tildelt to stjerner under utdelingen i Aarhus mandag kveld.

Fakta: Noma

Københavnbasert restaurant åpnet på Christianshavn i 2003.

Ble 2010, 2011, 2012 og 2014 kåret til verdens beste spisested i Restaurant Magazines prestisjetunge 50 Best Restaurants.

Skapt av kokk René Redzepi (40), som er blitt kåret til en av klodens 100 mest innflytelsesrike mennesker av Time Magazine.

Åpnet i fjor, etter fire års forberedelser og flere pop up-restauranter utenlands, i nye lokaler på Refshaleøen i København.

Totalt rundt 56 sitteplasser, fordelt på spisesalen og et chambre séparée.

Den ikoniske restauranten Noma i København fikk mandag to stjerner i Michelin-guiden under utdelingen av de nordiske stjernene i Aarhus mandag kveld. Restauranten åpnet dørene først i 2003 og har siden flere ganger blitt kåret til verdens beste restaurant og hadde to stjerner frem den stengte dørene i 2017 – og automatisk «mistet» sine stjerner.

I fjor åpnet restauranten i nye lokaler, og 42.000 personer satte seg på ventelisten for et av de vel 50 plassene som er tilgjengelig.

Bak kulissene: Slik er nye Noma

– Alt står på spill. Vi har alt å tape, sa Nomas kjøkkensjef René Redzepi til D2 da de åpnet i fjor.

Restauranten skifter meny tre ganger i året, med kun sjømat om vinteren, vegetar om sommeren og vilt om høsten.

Svar alt du lurer på om Noma: Kan man gå med flipflops på Noma?

Da D2 var i kulissene før nyåpningen i fjor, svarte den norske hovedsommelieren Mads Kleppe følgende på Michelin-spekulasjon:

– Nå som vi har fått så fin veskeskammel, får vi vel tre michelinstjerner, og nikket mot en gammel melkekrakk, og medga at stjerner gir de blaffen i, trenger det ikke i livet sitt.

I tillegg var to andre som fikk to stjerner for første gang, Koks på Færøyene og Gastrologik i Stockholm to stjerner. Begge hadde én stjerne fra før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.