Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Ribberester gjør seg med hoisin-saus og potetlompe.

Ribberester gjør seg med hoisin-saus og potetlompe.

To ingredienser løfter ribberestene etter jul

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyvind Hjelle publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Sesamfrø og hoisin åpner for nye muligheter med ribberestene.

Like sikkert som svorangsten kommer sigende når den skal poppe og bli sprø, kommer spørsmålet hva skal vi kjøre med resten dagen etter.

Ligg litt foran og plukk med deg litt ingredienser fra den eksotiske hyllen under julehandelen. Hoisin-saus er en søt og krydret kinesisk saus som har den gudbenådede egenskapen at alt man har den på blir godt.

Fiskesaus lukter litt «fishy», men er uunnværlig som smaksforsterker i den asiatiske coleslawen, som er helt uten majones eller rømme.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Finn frem kniven julenissen kom med og finsnittede grønnsaker som rødkål og gulrot så fint du klarer. Mariner grønnsakene fem minutter i sausen sammen med så mye chili man måtte ønske. Litt sødme, lime og soya får orden på smaksbalansen.

Prinsippet rulle inn i pannekake er velkjent, kineserne ville trolig brukt en slik pannekake som spises sammen med pekingand. Vi i Norge er så heldige å ha potetlompe. Denne erkenorske baksten i uovertruffen kvalitet kjøpes i butikken. Den myke varianten bakt med mandelpotet passer like perfekt til dette asiatiske ribberestekalaset som en nytrukket wienerpølse.

Rigg lompa med coleslaw og ribbe oppå. Ribbens siste salve er en skje Hoisin, hakket koriander og et dryss sesamfrø.

-
+

Asiatisk coleslaw

  • 200 gribbe
  • 2 ssristet sesamfrø
  • 4 sshoisinsaus
  • 1 tssukker
  • 1 ssfiskesaus
  • 1 sslimesaft
  • 1 sssoyasaus
  • 100 grødkål
  • 1 stkhvitløksfedd
  • 0.5 stkgulrot
  • 1 stkvårløk
  • 10 stkblader/stilker koriander
  • 1 cm chili

Slik gjør du:

  • Bland sukker, fiskesaus, limesaft og soya i en bolle så sukkeret løser seg opp.
  • Finsnitte kål, gulrot vårløk, chili og koriander. Vend dette i sausen og la det stå i fem minutter før den spises. Kan ligge over natten også.
  • Ribben skjæres i skiver på én cm. Kan spises kald, men blir kanskje enda bedre med en rask steking i tørr panne.
  • Sprinkle hoisinsaus på toppen.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.