Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mathias Dahlgren

Ingefærsyltet kålrot

– Alt handler om umami
Oppskrift på ingefærsyltet kålrot av Mathias Dahlgren

Oppskrift på ingefærsyltet kålrot av Mathias Dahlgren

-
+

Ingefærsyltet kålrot

  • 1.00 kg kålrot
  • 50.00 g fersk ingefær
  • 7.00 dl risvineddik
  • 3.00 dl strøsukker

Nok til ett stort eller flere mindre sylteglass

Skrell og strimle kålroten tynt på en japansk mandolin. Skrell og skjær ingefæren i tynne skiver med kniv. Legg kålrotstrimler og ingefær lagvis i ett eller flere steriliserte sylteglass.

Hell risvineddik og sukker i en beholder og bland til sukkeret har løst seg. Hell den kalde laken over kålrotstrimlene og ingefæren til det dekker godt. Lukk glassene og la stå i kjøleskapet i minst 24 timer. Oppbevares videre kaldt.

Serveres som tilbehør til grillet og fritert mat.