Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Alsace' fremste – et av Polets beste kjøp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Den perfekte hvitvin til gode og røkte pølser.

Zind-Humbrecht har lenge vært en av Alsaces fremste vinprodusenter, om ikke den aller ypperste i noen årganger.

I familien Humbrecht har vinproduksjonen gått i arv fra far til sønn siden 1620. I 1959 ble Domaine Zind-Humbrecht etablert som en sammenslåing av familiene Zind og Humbrechts vingårder. Siden 1997 har alle vinmarkene vært dyrket økologisk og biodynamisk. I dag eier den 40 hektar store eiendommen i landsbyen Turckheim deler av fire av Alsaces grand cru-vinmarker – Rangen de Thann, Goldert, Hengst og Brand – i tillegg til flere andre berømte vinmarker. Siden omleggingen til økologisk dyrking har kvaliteten vært noe opp og ned, som om Zind-Humbrecht har hatt vanskeligheter med å finne tilbake til identiteten. Det hele løsnet med 2010-årgangen, som ga vinene akkurat den mineraliteten og syrestrukturen de trengte for å bli de storhetene de alltid har hatt potensial til å bli.

Olivier Humbrecht lager mellom 12.000 og 16.000 kasser vin i året med et utbytte på rundt 35 hektoliter per hektar. Han liker langsom fermentering, og vinene tilbringer minimum seks måneder sammen med bunnfallet. Det gjør vinene konsentrerte og rike, ofte med en tanke sødme som balanserer godt med mineralitet og syrestruktur.

Hans Riesling Clos Häuserer er et av hans aller beste kjøp prisen tatt i betraktning. Perfekt å drikke til gode håndverkspølser av svin, særlig hvis de i tillegg er røkte.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.