Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Perfekt vin til valentinsdagen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Den perfekte rødvinen til en date eller som gave.

Tirsdag neste uke er det Valentinsdag, og er du en av dem som har tenkt å invitere din kjære på date eller overrekke en gave, så er amerikanske Love red en perfekt gave.

Saftig og raffinert, delikat og sødmefull. Vinen er mye mer enn det etiketten med hjertene på og navnet skulle tilsi. Laget av en blanding av druene carignan, valdigue, zinfandel, mourvedre og syrah er den en delikat og kjøttfull rødvin som helst skal drikkes mens den er ung.

I en garasje i studentbyen Berkeley i California lager Chris Brockway og hans Broc Cellars noen av Amerikas mest delikate rødviner. Opprinnelig kommer Brockway fra Nebraska, og han laget sitt første fat med vin i 2002 etter endte vinstudier ved University of California. Nå er vinen hans ettertraktet over hele USA, og heldigvis har de også funnet veien til Norge.

Målet er å lage viner som i gamle dager; druene blir fottråkket og spontanfermenterte i gamle trefat. Den årlige produksjonen er på 35.000–40.000 flasker vin i året, fordelt på 15 varianter. Brockway eier ingen vinmarker selv, men kjøper druer fra kjølige områder som Sierra Foothills, Mendocino, Anderson Valley og Alexander Valley.

88

Navn: Broc Love Red 2021

Produsent: Broc Cellars , California , USA

Pris: 319,90 Varenummer: 14986501 Bestillingsutvalget, Importør: Bona Fide Wines AS

Dufter av blomster og røde bær med hint av søte plommer. Delikat og saftig fersk syrefrisk frukt med en kjøttfull utgang og lette tanniner. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.