Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Middelhavsrødvin av klasse

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Saftig og mørk vulkansk rødvin fra Middelhavet gir en forsmak på ferien.

Denne vidunderlige rødvinen fra øya Salina i Middelhavet er laget av druene nerello mascalese og nero d'avola og gir en forsmak på ferien ved Middelhavet. Den finnes til og med i Polets hyller.

Produsenten er Carlo Hauner, som egentlig var designer og maler, utstilt på Biennalen i Venezia allerede som 20-åring. Hauner startet med vinproduksjon på den lille vulkanske øya Salina beliggende nord for Sicilia i 1968, en produksjon som gikk videre til hans sønn Carlo Junior da han gikk bort i 1996.

I dag lager Hauner både vin på Salina og naboøya Vulcano utelukkende på lokale druer som vokser i de Eoliske øyenes vulkanske jordsmonn.

87

Navn: Hauner Salina Rosso 2021

Produsent: Hauner , Sicilia , Italia

Pris: 249,90 Varenummer: 15655601 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: LaMarc Wines AS

Dufter av søte moreller og krydder. Bløt og fersk sødmefull og delikat frukt på smak med lette tanniner. Tørr utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.