Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Hvit burgunder med valuta for pengene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Lequin-Colins er et av de aller beste hvitvinskjøpene på Polet.

Lequin-Colins hvitviner fra 2021 har akkurat det du ønsker i en hvit burgunder, og litt til: konsentrert, med en moden og sammensatt, typeriktig mineralsk frukt, pent integrert eikepreg og spenstig syre.

Familien Lequin-Colin har gjort seg bemerket som den kanskje beste produsenten i Santenay, sør i Burgund. Suksessen ble skapt av foreldrene til dagens eier, François Lequin-Colin. Faren, René Lequin giftet seg med Josette Colin, som kom fra en annen vinmakerfamilie fra nabolandsbyen Chassagne-Montrachet. Sammen bygget de opp en liten og familiedrevet vingård på 1990-tallet.

Totalt eier familien ni hektar vinmark, hvorav mesteparten befinner seg i Santenay og Chassagne-Montrachet, mens det resterende befinner seg i Saint-Aubin, Nuits-Saint-Georges og Pommard. Rosinen i pølsen er Corton Charlemagne.

François Lequin-Colin overtok familiegården for 20 år siden, og administrerer hele 23 appellasjoner og en produksjon på 60.000 flasker årlig, hvorav to tredjedeler består av rødvin. Men det er de hvite som er best representert på det norske markedet.

Lequin-Colin har produsert biodynamisk siden 2010. Tilgjengelig i hyllene på veldig mange pol er dette et av de aller beste hvitvinskjøpene, særlig fra Burgund. Det er bare så synd at det nok er lite laget i en mager årgang som 2021.

88

Navn: Lequin-Colin Bourgogne Cote d'Or Chardon 2021

Produsent: René Lequin , Burgund , Frankrike

Pris: 269,90 Varenummer: 4907201 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Better Wines AS

Dufter av gule epler, lime og flint med hint av tre. Lett mineralsk og steinete frukt med en balansert frisk syre og en fin lengde. Mye vin til prisen og området. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.