Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Et must fra Rhône

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Graillot sin crozes er her. Det er en referansesyrah av de sjeldne.

Denne vinen gir deg en grunn til å endelig tine viltkjøttet som ligger i fryseren. Eller starte en vinsamling. For dette er en vin som viser druen syrah på sitt beste, og det til en pen pris.

En klassisk syrah er magisk, og få lager den bedre enn Graillot fra Crozes-Hermitage i Nord-Rhône. Denne rå, fyldige og ferske rødvinen dufter av jord, rått kjøtt, skogsbær og fjell, og kommer fra vinmarkene i Crozes som befinner seg på flatlandet rundt det berømte Hermitage-berget. Jordsmonnet er med på å gjøre vinene fruktigere og mer tilgjengelige enn de som kommer fra Hermitage.

En god crozes er en mye mer attraktiv vin enn en middels god Hermitage. Jordsmonnet her er godt blandet og består hovedsakelig av sedimentære avleiringer fra forrige istid. Dette fenomenet er lettest å se i Chênes Verts, hvor Graillot holder til, og de runde steinene i vinmarken dominerer den skrinne jorden. Syrah er den dominerende druen.

Les oppskrifter på viltkjøtt av Credo-kokk Heidi Bjerkan:

89

Navn: Graillot Crozes-Hermitage 2020

Produsent: Alain Graillot , Rhône , Frankrike

Pris: 391,90 Varenummer: 15106401 Utenfor sortiment, Importør: Moestue Grape Selections AS

Dufter av søte mørke bær og krekling. Tett og fersk strukturert frukt på smak med en frisk syre og en lang fast finish. Pen lengde. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.