Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Moden julevin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

En 20 år gammel vin til under 300 kroner er perfekt til julens salte og røkte mat.

Weingut Wegeler ble etablert av Julius Wegeler i 1882. Vinmarken Bernkasteler Doctor, som ligger 200 meter opp i skråningen over landsbyen Bernkasteler i Mosel, kjøpte han en tredjedel av i 1903.

Vinmarken som erkebiskop Boemund tilskrev en helbredende effekt, og som derfor fikk navnet Doctor, er bare på 3,5 hektar, hvor av Wegeler eier 1,12 hektar.

Beplantet med over 80 år gamle vinstokker i en skråning, utgjør denne en av de mest berømte og ikke minst myteomspunne vinmarkene i hele Tyskland. Og det er rett under denne marken at Wegeler har sitt berømte skattkammer, der de holder av vin som får modne slik at den kan selges ved en senere anledning.

Wegeler råder i tillegg over 15 hektar med en perlerekke av andre berømte moselmarker, som Bernkasteler Badstube, Bernkasteler Graben, Graacher Himmelreich og Wehlener Sonnenuhr. I tillegg til 16 forskjellige erste lage-vinmarker fra Rheingau fordelt på hele 45 hektar.

Weingut Wegeler var en av de fire produsentene som dannet VDP, en sammenslutning av de 200 beste vinprodusentene. Produsenten er fortsatt familieeid med Tom Drieseberg i spissen, og er berømt for å lagre vinene sine lenger enn de fleste. Særlig de søte og halvtørre – som alle kommer fra skattekammeret av et lager med 750.000 flasker med riesling. I en god årgang, holder de tilbake to tredjedeler av produksjonen.

2002 gir en unik mulighet til å oppleve hva som skjer når man putter en søt eller halvtørr riesling i kjelleren i noen år. Og det til en usedvanlig hyggelig pris på flasker som nylig er blitt rekorket.

92

Navn: Wegeler Oestricher Lenchen Riesling Spätlese 2002

Produsent: Weing. Geheimrat J. Wegeler , Rheingau , Tyskland

Pris: 289,90 Varenummer: 14106401 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Fondberg AS

5000 flasker bare til Norge. Dufter av honning med hint av akasie og bakte sitroner. Tett, konsentrert og nydelig sitruspreget frukt. Begynnende moden og lang nydelig sammensatt frukt. Sursøt frukt på smak. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.