Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Silvaner fra verdens største

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Silvaner fra verdens største silvanerprodusent er et veldig godt kjøp.

Frem til 60- og 70-tallet var silvaner den mest beplantede druen i Tyskland. I dag er den slått av riesling, og selv om riesling også stikker av med førsteplassen i kvalitetshierarkiet, så er silvaner en usedvanlig god nummer to. Gjerne tappet på den tradisjonelle og runde bocksbeutelflasken.

Juliusspital i Franken er den største produsenten i verden av druen. Og selv om den totale produksjonen ligger på rundt én million flasker klarer de utrolig nok å levere noen av de beste vinene laget av silvaner på markedet.

Juliusspital ble grunnlagt i 1576 av Julius Echter von Mespelbrunn som var fyrsten og biskopen i Würzburg. Forbildet var Hospice de Beaune i Beaune i Burgund. Sykehuset skulle behandle fattige, invalide og syke ut ifra barmhjertighet, og driften ble finansiert gjennom vinproduksjonen. Fortsatt drives sykehuset etter mange av de samme prinsippene, og vinsalget bidrar stadig til å drive sykehuset.

89

Navn: Juliusspital Würzburger Abtsleite Silvaner trocken Erste Lage 2021

Produsent: Weing. Juliusspital , Franken , Tyskland

Pris: 219,80 Varenummer: 7630801 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Record Vinimport AS

Dufter av voks, honning, epler og flint. Moden og fersk tørr frukt med en balansert frisk syre og lette tørrstoffer i finish. Bløt utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.