Meretes utvalgte: Sjelden piemonteser

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Noen av de aller beste kjøpene etter forrige ukes italiaslipp på Polet, finnes fortsatt.

Vinene til legendariske Flavio Roddolo slippes nærmest annethvert år her i Norge. Sist var forrige torsdag. Men selv om Roddolos flasker vanligvis forsvinner fort, er det fortsatt mye igjen. Både hans nebbiolo og barbera og ikke minst dolcetto i to årganger.

Som en av de siste genuine vinmakere i Piemonte, lever Flavio Roddolo tilbaketrukket på sin lett forfalne vingård på Bricco Appiani-toppen utenfor Monforte d’Alba. De seks hektarene med vinmarker som tilhører eiendommen er blitt dyrket biodynamisk i 40 år, lenge før det ble mote i resten av vinbransjen.

Få tilber og respekterer sine vinmarker mer enn Roddolo i Piemonte. De eldste druestokkene på eiendommen har rundet 70 år, plantet i et kalkholdig leirjordsmonn.

«Jeg bruker bare naturlig gjær. Jeg gjør heller ingen filtrering eller klaring av vinene, sier han mens han viser frem kjelleren, som er fylt til randen av gamle barrique. Det finnes ingen nye fat her, de gir vinene en smak jeg ikke liker».

Med sitt Sean Connery-aktige utseende, sin lavmælte, hese stemme, og en streng mine forteller han at han snakker bare piemontesisk. Her er alt urørt. Ingen moderne duppeditter eller dataregulerte temperaturer.

Vinene hans er klokkeklare, urtypiske og en refleksjon av terroiret i Monforte d’Alba, som utvikler seg ypperlig etter noen år i kjelleren.

89

Navn: Roddolo Dolcetto d'Alba 2014

Produsent: Flavio Roddolo, Az. Agr. , Piemonte , Italia

Pris: 261,00 Varenummer: 11132401 Utenfor sortiment, Importør: Blend Wines AS

Floral duft med hint av kirsebær og lær. Saftig og fersk kjernefrukt med innslag av bittermandel på smak med en frisk syre. Lange og tørre lett bitre tanniner. Fortsatt litt ung. MB

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Resten av Roddolos viner:

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner