Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Solid hyllekjøp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Vinen finnes på mange pol, og innfrir alltid.

Vino Nobile di Montepulciano er en av Italias og Toscanas mest berømte og historiske viner. Storhetstiden var fra 1500-tallet til midten av 1800-tallet. Da var Chianti blitt populær, og Vino Nobile gikk i glemmeboken. En renessanse kom på 1970-tallet, og i dag er Vino Nobile di Montepulciano en sterk konkurrent til Brunello di Montalcino og Chianti – ofte til en brøkdel av prisen.

Vinmarkene til familien Dei med Maria Caterina Dei i spissen ble plantet på 60-tallet, og første årgang var 1985. Vinkjelleren sto ferdig i 1989, og familien som tidligere drev med stenproduksjon, var blitt vinbønder. Familien har vinmarker i fire forskjellige områder i Montepulciano. På den 120 hektar store eiendommen er det 52 hektar med vinmark. Av det lager de 200.000 flasker årlig.

Cantine Deis Vino Nobile di Montepulciano har vært i norske polhyller i 14 år og er alltid en vin å regne med. Nesten uansett årgang er den en av de beste rødvinskjøpene i grunnsortimentet.

87

Navn: Vino Nobile di Montepulciano 2019

Produsent: Cant. Dei , Toscana , Italia

Pris: 279,00 Varenummer: 5715701 Basisutvalget, Importør: Okav AS

Duft med innslag av blomster, kirsebær og tre. Saftig og fersk sursøt frukt på smak med fasthet med en lang og fersk tørr utgang. Mye vin for pengene. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.