Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Strålende champagnekjøp til kjelleren

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

En årgangschampis fra en berømt landsby er perfekt til å putte i kjelleren.

En syrefrisk årgangschampagne laget av chardonnay er perfekt å putte i kjelleren. Særlig fra en årgang som 2013, som jeg tror kommer til bli en vidunderlig lagringsårgang. Jeg har valgt en av mine favoritter på Polet som gir mye valuta for pengene. Michel Turgys blanc de blancs champagne er laget utelukkende av chardonnaydruer fra den berømte champagnelandsbyen Le Mesnil-sur-Oger. Mens Turgys naboer tar betraktelig mye mer for sine bobler er hans delikate årgangs blanc de blanc, som er for et lite røverkjøp å regne. Den er både ung og syrefrisk nå og trenger absolutt tid i kjelleren.

92

Navn: Michel Turgy Millésime Grand Cru 2013

Produsent: Michel Turgy , Champagne , Frankrike

Pris: 449,90 Varenummer: 5813601 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Better Wines AS

Dufter av gjærbakst, sitrus og toast. Fyldig, konsentrert og begynnende moden frukt på smak med delikat, frisk og spenstig syre. Lang og tørr balansert utgang. Tydelig tørrstoffer i finish. Bra konsentrasjon. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.