Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Vinterferiebordeaux

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Den finnes på nesten alle Vinmonopol i hele Norge, og er et skikkelig godt kjøp.

Enten du tilbringer vinterferien på hytta eller hjemme på jobb, så er denne vinen fra Bordeaux lett tilgjengelig i de aller fleste polhyller i landet. Klassisk, ukomplisert og tilgjengelig bordeaux til 180 kroner er det perfekte følge til kjøtt som lam og okse. Enten det er en gryte, steik eller biff.

At vinen i tillegg er en av de få økologisk dyrkede Bordeaux-vinene på markedet skader heller ikke. Og siden den består av 75 prosent merlot og bare 25 prosent cabernet sauvignon, må den ikke ha årevis i kjelleren, selv om den kan. Så ønsker du å eksperimentere, kan du kjøpe flere flasker hvor noen får ligge noen år. Det er den beste måten å lære noe om lagring av vin på.

86

Navn: Ch. Rioublanc Rouge 2016

Produsent: Ch. Rioublanc - Carretero , Bordeaux , Frankrike

Pris: 179,90 Varenummer: 7771201 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Natural Selections AS

Dufter av lær med hint av tobakk og røde delikate bær. Begynnende moden frukt på smak med lett avslipte tanniner og en frisk syre. Mye bordeaux for pengene. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.