Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Rimelig og saftig greker

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Hvem skulle tro at en gresk rødvin ville bli en favoritt på Vinmonopolet.

Siden den greske vinprodusenten Apostolos Thymiopoulos flasker dukket opp på Polet i januar i fjor, har vi nordmenn konsumert utallige flasker av hans tolkning av den relativt ukjente druen xinomavro. Faktisk så mange at han måtte kansellere lanseringen av vinene sine i Belgia, fordi han ikke hadde nok flasker.

Apostolos Thymiopoulos blir omtalt som Hellas' mest lovende vinstjerne, og er én av en håndfull produsenter som har fått æren for vinrenessansen landet nå opplever. De siste årene har han for alvor plassert både xinomavro og sitt eget navn på radaren til bransjens innsidere.

Familien Thymiopoulos har i flere generasjoner dyrket druer i Trilofos, sør i Naoussa-regionen – det kjølige området nord i Hellas som klimatisk kan sammenlignes med Bordeaux.

Xinomavro betyr egentlig sur og svart, og dyrkes ikke noe annet sted med suksess.

Den er mørk på farge og har en frisk syrestruktur, og kan minne om en snill variant av piemontesisk nebbiolo, eller en nebbiolo uten tanniner, med innslag av pinot noir. Og det er nok grunnen til den norske suksessen – for dette er smaker som passer den norske gane perfekt.

86

Navn: Atma Red 2019

Produsent: Thymiopoulos Vineyards , Øvrige , Hellas

Pris: 169,90 Varenummer: 12206901 Bestillingsutvalget, Importør: Vinarius AS

Laget av druer fra Naoussa og Santorini. Dufter av søt steinfrukt og blomster. Bløt og saftig delikat fersk sursøt frukt på smak med en frisk syre og lette tanniner. Mye vin for pengene. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.