Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Sjelden, god rosé

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
video

Men det finnes ikke mange flasker.

Romain Guiberteau er en av de virkelig store navnene i Loire. Hans viner har de siste årene en tendens til å forsvinne på minutter ut av Polets hyller , om de i det hele tatt kommer så langt.

Guiberteau droppet ut av jusstudiene på midten av 90-tallet. Sammen med faren konverterte de alle vinmarkene til økologisk dyrking, og sluttet å selge druene til det lokale kooperativet. På ni hektar med vinmark dyrker han kun to druer, den grønne chenin blanc og røde cabernet franc. Nå er hans rosévin fra Saumur, laget av av sistnevnte drue, kommet inn på en rekke Pol fra tilleggsutvalget der den ble sluppet i forrige uke. Det er dessverre ikke mange flaskene, men til 260 kroner så er det et så pass godt kjøp at det må nevnes.

89

Navn: Guiberteau Saumur Rosé 2023

Produsent: Guiberteau , Loire , Frankrike

Pris: 259,90 Varenummer: 14774801 Tilleggsutvalget, Importør: Blend

Dufter av søte bær, fersken og blomster. Saftig og fersk sødmefull frukt på smak med en spenstig frisk syre og en konsentrert tørr finish. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.