Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Rimelig og saftig pinot

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

– Det er et lite under å få en pinot av den kvaliteten til den prisen.

Blauburgunder, spätburgunder, rulandské modré og pinot nero. Kjært barn har mange navn. Druen pinot noir er den mest karismatiske av rødvinsdruene. Den er så vanskelig å dyrke at det er langt mellom de gode resultatene, selv i veletablerte regioner. Druen er følsom for værforandringer og blir lett stilkete, plump og karakterløs. Den muterer lett og har skapt mange avarter av seg selv, for eksempel pinot blanc, pinot gris og pinot meunier.

Som ung dufter pinot noir av blomster, bringebær, jordbær, granatepler og pepper. Med alderen endrer disse aromaene seg til sopp, løv og våt skog. Fargen er alltid lys og delikat, mens den silkemyke og sødmefulle frukten i ulik grad får konkurranse av en tydelig syrestruktur og tanniner som varierer like mye som været i de forskjellige årgangene.

Druen leverer best når den får vokse i kjølig klima, men varme vinregioner i Australia og Sør-Afrika klarer også å lage strålende utgaver når vinbonden er dedikert nok. Fra England og Canada i nord, til Argentina og New Zealand i sør, kommer det såpass gode pinot noir-viner at de er verdt å bli kjent med. Og ikke minst fra Tyskland, hvor druen nå er den nest mest dyrkede.

Logans Weemala-vinmark ligger over tusen meter over havet og er en av dem. Den er også å finne i Polets hyller til rimelige 179 kroner.

87

Navn: Logan Weemala Pinot Noir 2021

Produsent: Logan Wines , New South Wales , Australia

Pris: 179,50 Varenummer: 9187501 Midlertidig utsolgt, Importør: Palmer Wine AS

Floral duft med hint av tre og søte modne bringebær. Delikat og saftig lett moden frukt på smak med lette tanniner. Pen vin til prisen. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.