Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Sommerens festvin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Nik Weis lager sommerens beste festvin.

Selv om vinmarker har vært i familien Weis i århundrer, var det ikke før i 1947 at Nicolaus Weis startet produksjon av vin. Han oppkalte vineriet etter St. Urban, skytshelgenen for de tyske vinmakerne, og la til hof (eiendom).

I 1989 kjøpte hans sønn Herman parseller i noen av Mosels beste plotter i Piesport, Ockfen og Wiltinger. Sammen med sin kone, Ida, økte han vinmarksarealet til 33 hektar, og da sønnen Nik kom tilbake etter endte vinstudier i 1997, omorganiserte de vinmarkene ved å selge de dårlige og kjøpe opp flere av de beste.

I dag lager Nik rundt 300.000 flasker av 30 forskjellige viner fra sine 40 hektar med stupbratte og gamle vinmarker – 23 hektar ligger i Mosel, og 17 ligger i Saar. Vinene lages etter biodynamiske prinsipper og spontangjæres før de får sin tilmålte tid i gamle eikefat.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.