Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Usedvanlig rosé fra Sør-Frankrike

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

600 av 1000 flasker kommer til Norge.

Det er usedvanlig sjelden at én rosévin lages fra druer som kommer fra en vinmark plantet i 1905 i Corbieres, sør i Languedoc. En så gammel vinmark gir et ekstremt lavt utbytte på bare to drueklaser per vinstokk, noe som blir rundt 20 hektoliter per hektar.

Vinen, som er laget av økologisk dyrkede carignan-druer, ligger sammen med bunnfallet i syv til ni måneder, noe som både gir den mer struktur og lagringskapasitet enn det en rosévin vanligvis har. Det britiske ekteparet Jon og Elizabeth Bowen har laget vin her siden 2004, og lager ikke denne rosévinen hvert år. Det er med andre ord nå du har muligheten til å sikre deg én rosévin som også kan ligge til neste sommer, og sommeren om fem år.

88

Navn: Rosace des Vents (Rosé) 2021

Produsent: Dom. Sainte Croix , Øvrige , Frankrike

Pris: 224,90 Varenummer: 10875501 Midlertidig utsolgt, Importør: Blend Wines AS

900 flasker lages av over hundre år gamle vinstokker, og ikke hvert år. 600 flasker kommer til Norge. Dufter av ferske røde bær, moreller og nøtter. Saftig, kjøttfull og lett sødmefull strukturert frukt på smak med en lang og fast finish. Kan være noe reduktiv ved åpning, så lufting kan være fint. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.