Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Perfekt krepsevin fra Bordeaux

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Norske hvitvinsfavoritter fungerer dårlig til ferskvannskreps. De beste kombinasjonene får man med en hvit bordeaux.

Ferskvannskrepsen i fiskedisken er ofte kokt sammen med krondill og salt, som setter et markant preg på det tandre kjøttet. Mange velger øl og akevitt til, for en vin som passer godt, er ikke så lett å finne. Krepsekjøttet har en lett, sødmefull og delikat smak, men når man tilsetter salt og krondill, trenger man en vin uten høy alkohol.

Tradisjonelle norske hvitvinsfavoritter som sancerre, chablis og tysk riesling fungerer forbausende dårlig til ferskvannskreps. En frisk og lett blanc de blancs-champagne fungerer, men ikke optimalt.

De beste kombinasjonene får man med en hvit bordeaux. Den har mineraliteten som fungerer godt sammen med krepsen, samtidig som druen sauvignon blancs grønne preg harmonerer supert med dillen. Spiser man kreps sammen med brød og majones, har disse vinene både syre og kraft til å takle begge deler.

88

Navn: Ch. de Rochemorin Blanc 2019

Produsent: André Lurton , Bordeaux , Frankrike

Pris: 229,90 Varenummer: 9768701 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Excellars AS

Aromatisk duft med hint av lime, stikkelsbær, urter og sitrus samt tre. Tett og konsentrert mineralsk frukt med et tydelig fruktpreg og frisk syre. Lette tørrstoffer i en mineralsk utgang. Mye vin for pengene. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.