Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Britisk burgundutfordrer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Strålende britisk hvitvin fra historisk grunn.

Selv om vinindustrien i England er forholdsvis ung, og deres egne musserende viner bare dekker én prosent av hjemmemarkedet, er det lenge siden De britiske øyene så sine første druestokker komme i land i Kent.

Vinprodusenten Simpsons har en hvitvin ved navn Roman Road – oppkalt etter veien som romerne gikk da de invaderte De britiske øyer i år 43. Mest sannsynlig var det romerne som hadde med seg vinstokker til England for første gang.

Hovedgrunnen til at Simpson-paret befinner seg i grevskapet Kent, er kalken. Nærmere bestemt kalkbeltet som går fra Burgund via Champagne og under Den engelske kanalen og videre opp i Kent. Dette er det beste jordsmonnet for å dyrke druer, og særlig til musserende vin, siden det er selvdrenerende og likevel holder på fuktigheten.

Fordelen med å lage stille vin istedenfor musserende, er at den ikke trenger to år i kjelleren under gjæring. Noe som er svært kostbart, særlig for en nystartet produsent.

90

Navn: Simpsons The Roman Road Chardonnay 2020

Produsent: Simpsons Wine Estate , Kent , England

Pris: 319,00 Varenummer: 11430901 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Brand Wine Estates AS

Mineralsk og steinete duft med hint av flint og epler. Nydelig frisk og mineralsk og fersk lang utgang med en spenstig syre kombinert med konsentrert og stram finish. Noe tre i finish. Nydelig lengde. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.