Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Crozes-Hermitage til viltkjøtt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Denne rå, fyldige og ferske rødvinen dufter av jord, rått kjøtt, skogsbær og fjell.

En klassisk syrah er magisk, særlig til viltkjøtt. Og få gir bedre valuta for pengene enn de som lager Crozes-Hermitage i Nord-Rhône i Frankrike. Denne rå, fyldige og ferske rødvinen dufter av jord, rått kjøtt, skogsbær og fjell, og kommer fra vinmarkene i Crozes som befinner seg på flatlandet rundt det berømte Hermitage-berget. Jordsmonnet bidrar til å gjøre vinene mer fruktige og tilgjengelige enn de som kommer fra Hermitage.

En god Crozes er en mye mer attraktiv vin enn en middels god Hermitage. Jordsmonnet her er godt blandet og består hovedsakelig av sedimentære avleiringer fra forrige istid. De runde, store steinene i vinmarken dominerer den skrinne jorden. Syrah er den dominerende druen.

89

Navn: Reynaud Crozes Hermitage Les Croix Vieilles Vignes 2018

Produsent: Dom. Les Bruyères , Rhône , Frankrike

Pris: 399,90 Varenummer: 7900301 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Hans A. Flaaten

Dufter av krekling, vanilje og bjørnebær med hint av tre. Nydelig delikat og fersk fyldig og bløt syrahfrukt. Lange og lett balanserte tanniner. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.