Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Kjedelig å alltid havne i skyggen av Oslo

Tekst
Ekteparet Ken Petter Skorge-Kristiansen (t.h.) og Laila Skorge driver restauranter og delikatesseforretninger under navnet Colonialen i Bergen. Her er han i samtale med kokk David McCarthy. Foto:

Ekteparet Ken Petter Skorge-Kristiansen (t.h.) og Laila Skorge driver restauranter og delikatesseforretninger under navnet Colonialen i Bergen. Her er han i samtale med kokk David McCarthy. Foto:

Colonialen i Bergen var forhåndstippet som en av kandidatene til michelinstjerne. Inspektørene kom seg aldri vestover.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at ingen nordiske restauranter fikk tre stjerner da den nye nordiske Michelin-guiden ble sluppet torsdag.

Flere anerkjente restauranter i byer som Bergen og Stavanger har også gått den franske lommeguiden hus forbi, som retter seg inn mot "de store nordiske byene".

Ken Kristiansen driver «Colonialen» i Bergen, og er dypt skuffet over at ikke guiden har lagt turen innom vestlandet.

- Da faller jo litt av poenget vekk, sier han til DN.

Restauranten hans fikk 26 poeng i Dagens Næringslivs restaurantguide før jul og var forhåndstippet som en av kandidatene til en michelinstjerne.

Han mener det er trist de ikke besøker flere byer, ikke bare for stjernenes del, men også for de andre annerkjennelsene. Spesielt gjelder dette de store byene, men også små steder som for eksempel Sandefjord har flere gode restauranter, påpeker bergenseren.

- Det er kjedelig å alltid havne i skyggen av Oslo - hvor mange restauranter får oppmerksomhet av guiden. Vi har et høyt nivå i Bergen, og byen har vokst mye de siste fem årene, sier Kristiansen.

Han har visst at Michelininspektørene ikke besøkte Bergen. Men, med en nybakt verdensmester i nabokommunen Austevoll, er det kanskje gode utsikter til at det kan endre seg.

-  Jeg har forståelse for at det krever ressurser, men dette burde de klare å fordele, og jeg håper de tar seg bryet med å besøke flere steder i fremtiden, sier Kristiansen.

Til NRK sier imidlertid Michelin-guidens internasjonale direktør Michael Ellis, at de har besøkt byene Bergen, Stavanger og Trondheim, men at de ikke fant det nivået de hadde håpet på. - Men det er nok bare et tidspørsmål før det skjer. Jeg tror kjøkkensjefene er motiverte av Michelin, sier han.

 

Les også:
Stenger dørene - beholder stjerne
Ingen tredje stjerne til «verdens beste restaurant»
- Det står på maten. Det er den som avgjør
- Kan se ut som det er en hype (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.