Kjøkkensjef på Maaemo Esben Holmboe Bang.

Kjøkkensjef på Maaemo Esben Holmboe Bang.

Michelin-restaurant i null

Tekst

Vil du få varsel hver gang Emilie Solberg publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Etter to år i pluss, falt driftresultatet i 2017.

Restauranten som er den eneste i Norge med tre Michelin-stjerner, klarte ikke å nå helt opp på omsetningen i fjor. I 2017 endte restauranten opp med en omsetning på 22,6 millioner kroner, ned fra 23,4 millioner året før.

Maaemo endte med det opp med et driftsresultat på 59.622 kroner, og med et resultat før skatt på 1.984 kroner. Året før hadde hadde restauranten et resultat før skatt på 396 720 kroner.

- Vi har fortsatt utviklingen vår og gjør alt vi kan for å kontinuerlig bli bedre på alt vi gjør, sier medeier og kjøkkensjef Esben Holmboe Bang om resultatet.

2015 var det første året restauranten hadde positivt driftsresultat. Omsetningen tok seg vesentlig opp i 2016, da Maaemo økte inntektene med 7,5 millioner kroner. Samme året endte stjernerestauranten opp med et driftresultat på litt over 500 000.

Maaemo AS, årsresultat 2017 (i MNOK)20172016Endring
Omsetning22,623,4-3,4%
Driftsresultat (ebit)0,10,5-88,5%
Resultat før skatt-0,4-100%

Restauranten som holder til langs Schweigaards gate i Oslo, satser på norske og nordiske råvarer. Med sine åtte bord, holder Maaemo kun oppe fire dager i uken, fra onsdag til lørdag.

I juni kapret stjerneresturantren Maaemo en 35. plass i kåringen over «World's 50 Best Restaurants 2018» i Bilbao i Spania.

– Det var fantastisk å få være med på. Jeg har knapt ord, rett og slett. Det er kjempestor prestisje at en restaurant med åtte bord i Oslo er på listen over verdens 50 beste restauranter. Å bli rangert sammen med så mange dyktige bransjekolleger, gir oss motivasjon til å presse oss enda lenger, uttalte Holmboe Bang til DN i juni. (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner