Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Middag

Vintersuppe med grønnkål, byggryn og hvite bønner

Velsmakende vintersuppe

Velsmakende vintersuppe

-
+

Vintersuppe med byggryn, grønnkål og hvite bønner

  • 1.00 stk liten løk, hakket
  • 3.00 stk hvitløkksfedd, finhakket
  • Olivenolje til steking
  • 2.00 stk gulrøtter, i skiver
  • 1.00 stk liten purre, i skiver
  • 3.00 stk tomater, grovhakkede
  • 100.00 g byggryn (NB: lettkokte)
  • 1.50 l grønnsakskraft eller buljong
  • 1.00 ts tørket timian
  • 1.00 stk laurbærblad
  • 1.00 stk boks hvite bønner
  • 150.00 g grønnkål, finsnittet
  • salt og pepper
  • god olivenolje
  • parmesan eller annen ost

Denne suppa er selve livets vann med alskens snadder og snop. Det finnes ikke en eneste ting her som er nei-mat. Når den i tillegg smaker himmelsk og mye, er lykken komplett.
Retten er hentet fra kokeboken "Kjøttfri mandag"


Slik gjør du

1 Fres finhakket løk og hvitløk med olivenolje i en stor gryte til de er blanke og myke. Pass på så de ikke blir brune.

2. Tilsett gulrøtter, purre, tomater, byggryn (lett-kokte), grønnsakskraft, tørket timian og laurbærblad.

3. La det småkoke under lokk til gulrøtter og byggryn er nesten helt møre. Tilsett så hvite bønner og finstrimlet grønnkål.

4. La det koke to minutter til uten lokk. Smak til med salt og pepper.

5. Dryss raust med en god og kraftig extra virgin olivenolje over suppa like før servering, og riv over parmesan eller annen ost som smaker mye.