Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

De beste alternativene til champagne

Tekst
Kjelleren til Cantine Ferrari i Trentino. Foto: Ferrari

Kjelleren til Cantine Ferrari i Trentino. Foto: Ferrari

Over hele Europa lages musserende viner på samme vis som i Champagne. Men er de like gode?

Selv om grunnprinsippene i den tradisjonelle metoden å lage musserende vin på, hvor vinen gjennomgår annengangsgjæring på flaske, er lik uavhengig av hvor boblene kommer fra – er de klimatiske forutsetningene og dermed druematerialet i land som Spania, USA og Portugal ulikt hva vi finner i Champagne, nord i Frankrike.

Les den store testen av champagne til jul og nyttår.

De beste nye alternativene for den som ønsker seg noe annet enn champagne til jul og nyttår, kommer fra de norditalienske vinregionene Trentino og Franciacorta, og er laget av Cantine Ferrari og Bellavista. Men her må du også punge ut med like mye som for en god flaske champagne. Hvis ikke mer.

Da kan det være bedre å satse på en fransk cremant fra Burgund eller Limoux - som ofte gir mye musserende vin for pengene.

Blant de spanske cava-nyhetene er det mange som skuffer med sin overmodne og ofte jordlige karakter. Men det finnes hederlige unntak. Castelo de Pedregosa har laget to cavaer som både innehar friskheten og fylden man bør forvente i en god musserende vin når vi trer inn i den sprudlende høytiden.

Lørdag 26.12 kan du lese Smaks store guide til de beste Prosecco-kjøpene til nyttår.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.