Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Asiatisk gatemat på Ylajali

Tekst
Rune Bjørneng (t.v) skal lage asiatisk gatemat av nordiske råvarer i Ylajalis gamle lokaler sammen med Mads Kjøllmoen og restaurantsjef Linnea Bjørk. Foto: Jimmy Linus

Rune Bjørneng (t.v) skal lage asiatisk gatemat av nordiske råvarer i Ylajalis gamle lokaler sammen med Mads Kjøllmoen og restaurantsjef Linnea Bjørk. Foto: Jimmy Linus

Fra midten av mars serverer to unge kokker norske råvarer på asiatisk gatematvis i lokalene til nedlagte Ylajali. Men navnet? Det er fortsatt under arbeid.

Even Ramsvik har solgt seg ut av restaurantgruppen Rodeløkka Invest og lagt ned gourmetrestauranten Ylajali. Nå jobber håndverkerne for fullt med å kle om lokalet til nye eventyr, og de to unge kjøkkensjefene Mads Kjøllmoen (23) og Rune Bjørneng (22) er nettopp hjemkommet fra en måneds inspirasjonstur i Asia.

De har smakt dumplings på nattmarkeder i Taipei, spist på bortgjemte buler i Tokyo og smakt seg gjennom både Kina og Sør-Korea.

Asiatisk gatemat

En ting er klart: Den nye restauranten skal satse på asiatisk gatemat tilberedt med norske råvarer - fra en meny som gjør det mulig å stikke innom for en rimelig og kjapp hverdagsmiddag, men også å slå ut håret med en eksklusiv helaften.

- Street food er det beste. Du trenger ikke gå på fine restauranter for å finne den beste maten i Asia, sier Rune Bjørneng.

Nå vil de dele gleden over breiflabblever, kråkeboller og akkar med Oslos restaurantgjester via et spisekart som legger opp til deling og plukking rundt bordet.

- Konseptet er jo å ta mye av teknikkene med hit til Norge, og ta vare på maten og få det beste ut av råvarene, sier Andrea Westphal som blir daglig leder i den nye restauranten.

- Det blir veldig mye naturlige smaker, det er ikke alltid så mye man trenger å gjøre med råvaren, det viser seg jo med sushi, sier Mads Kjøllmoen.

Men sushi blir det ikke; ei heller kommer de to kjøkkensjefene til å sette kyllingtartar på menyen, selv om de støtte på sistnevnte på sin vei gjennom Asia.

Leken design

Når konseptet er nytt må også Ylajalis rustikke og boklige sjarm vike. Designfirmaet Anderssen & Voll har tegnet den nye restauranten, hvor det blir en halvmåneformet bar og lamper inspirert av kinesiske lanterner.

- Men de blir ikke røde, sier Mads Kjøllmoen.

- Det skal være litt lekent, men også pent, sier Andrea Westphal som også er daglig leder på cafeen vegg i vegg, Tekehtopa. Både cafeen og bakgården som hører til skal rustes opp i sammenheng med den nye og foreløpig navnløse restauranten, og sistnevnte vil også knyttes til det asiatiske temaet.

 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.