Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Godt øl. Polet har lansert et variert og kvalitativt godt utvalg i sine spesialbutikker for øl.

Godt øl. Polet har lansert et variert og kvalitativt godt utvalg i sine spesialbutikker for øl.

Skal du smake én mjød i år, smak denne

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Vinmonopolets spesialslipp for øl holder høy kvalitet.

De siste årene har vi sett en voksende interesse for øl, og trenden ser ikke ut til å ebbe av med det første. Vinmonopolet er sitt ansvar bevisst og etablerte i fjor åtte butikker rundt om i landet hvor de har et utvidet ølsortiment.

Gjennom egne spesialslipp viser Polet at det tar øl på alvor og lanserer et variert og spennende utvalg øl fra både norske og utenlandske håndverksbryggerier. 7. juni var det igjen spesialslipp for øl i de åtte butikkene samt i nettbutikken.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Mjød med blåbær

I dette slippet er det noe for en hver smak. Amerikanske Superstition har gjort det til sin oppgave å «reintrodusere verdens eldste gjærede drikk til menneskeheten» – og det gjør de til gangs.

Ved å eksperimentere med ulike ingredienser kombinert med god honning lager de mjød i en helt egen klasse. Deres Superstition Marion Mead er brygget med bjørnebær, bringebær og blåbær og har en flott fylde og smakskonsentrasjon.

Skal du smake én mjød i år, smak denne.

Surt og mørkt

Eksperimentering med ingredienser er også guttene hos Wild Beer gode på. Ved å blande alternativ fermentering og uortodokse gjærtyper med moderne bryggeteknikker lager de syrlige, komplekse og til tider svært spesielle øl.

Yadokai er intet unntak. En sake-inspirert øl brygget med tindved, havsalt og kombutang. Det kan høres spesielt ut, men resultatet er intet mindre enn en særdeles smaksrik og fyldig øl.

Selv om vi gjerne tyr til lyse og lette øl om sommeren, kan det være godt med en skikkelig stout når kvelden kommer. The Mortitian Imperial Stout fra danske Amager Bryghus lever opp til navnet, har en god fylde og smaksrikdom og passer ypperlig til litt kjølige sommerkvelder.

Ølet er å få få kjøpt i Polets utsalg på Aker Brygge, Sandnes Kvadrat, Trondheim Bankkvartalet, Ålesund Moa, Tromsø Langnes, Molde, Kristiansand Lillemarkens, Bodø City Nord – i tillegg til nettbutikken.

* (Vilkår)