Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
DN har testet årets siste spesialølslipp, blant annet Parabola, Scusa, Oude Geuze Vintage, Sucaba og Ayinger Weizenbock.

DN har testet årets siste spesialølslipp, blant annet Parabola, Scusa, Oude Geuze Vintage, Sucaba og Ayinger Weizenbock.

Dette ølet er juledessert på boks

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

I årets siste spesialslipp av øl er det mange godbiter.

De mørke ølene er best, noe som passer årstiden godt, men noen flotte surøleksemplarer er også verdt å merke seg.

Amerikanske Firestone Walker er kjent for å levere øl av høy kvalitet, noe som også er tilfelle med deres to varianter i dette slippet. Sucaba er en flott barleywine med god fylde og masse smak som vil gjøre seg godt til julens kraftige oster. Også med Parabola viser de hvorfor de er kjent for kraftige og komplekse øl. Dette er en flott stout med masse fylde og en behagelig og integrert sødme. En øl for de lange vinterkvelder.

Den kunne vært en del av juleølslippet, for Scusa, Ma parlo solo un po' di Macaroon Coconut er rett og slett juledessert på boks. Med duft og smak av kaffe og kokos og en fantastisk konsentrasjon, er dette et øl for julekvelden.

Skulle man ønske noe friskere er Oude Geuze Vintage 2016 fra 3 Fonteinen et svært komplekst og balansert surøl som både kan benyttes som aperitiff men som også vil stå godt i møte med mat.

Ølene skal være tilgjengelige i Vinmonopolets +øl butikker Oslo City, Storo, Aker Brygge, Lillehammer, Asker, Drammen, Kristiansand Lillemarkens, Sandnes Kvadrat, Bergen Storsenter, Ålesund Moa, Molde, Trondheim Bankkvartalet, Body City Nord og Tromsø Langnes. Noen få blir også tilgjengelig i nettbutikken.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.