Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
De mest solgte ølene på Vinmonopolet 2018.

De mest solgte ølene på Vinmonopolet 2018.

Mye slapp pils. Indiaølet er et fruktig høydepunkt.

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Vi har testet polets 10 mest solgte øl.

Vinmonopolet solgte i overkant av 2,7 millioner liter øl i 2018. Vi har testet de ti ølene som solgte mest målt i liter når vi utelater juleøl. Disse ti alene sto for over av 500.000 liter av det totale salget.

Selv med rekordmye håndverksøl tilgjengelig og er det fremdeles ulike varianter av lys lager fra de store bryggeriene som troner bestselgerlisten. De fleste av ølene er norske, men ølet som i 2018 solgte desidert mest målt i liter er Krönleins Stockholm Fine Festival Beer. Et øl som i følge seg selv er et maltøl av ypperste kvalitet, men som fremstår litt slapp med duft av moden sitron og banan.

Hansa Sterkøl er det norske ølet som solgte mest i fjor og det er også det lagerølet som gjør det best i testen. Det har en fin, fruktig og krydret smak og en god balanse. Et øl for solrike dager og fiskemat på bryggen.

Ølstilen IPA har gjennom flere år vært svært populært og det ser vi også med tre ulike norske IPA på listen. Best av dem og testens vinner er Kinn Vestkyst Indiaøl. En fruktig, fyldig og balansert øl som gjør seg godt som kald leskedrikk i vårsolen.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.