Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Seks bryggerier har laget øl til årets påskesesong.

Seks bryggerier har laget øl til årets påskesesong.

Test av påskeøl: Dette er årets beste

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Fruktige øl som skaper påskestemning

Nesten like tradisjonsrik som appelsin og sjokolade i tursekken i påsken er den kalde ølen i solveggen etter turen.

Påskeøl er ikke en definert ølstil, men et godt påskeøl skal kunne nytes i solen og være leskende etter en lang ski- eller gåtur. Det bør ha en god fruktighet og gi følelsen av vår og varmere tider. Noen av dem har også god fylde og en krydret karakter som egner seg god til påskens mange matretter.

I motsetning til juleøl som det gjerne kommer over 200 ulike varianter av er det ikke store utvalget av påskeøl vi finner i hyllene. Så har heller ikke påskeølet en like lang og sterk tradisjon. Danskene var først ute med påskebryg på slutten av 1800-tallet, mens vi må til 1934 før det første påskeølet dukket opp i Norge.

Blant årets påskeøl finner vi både engelsk indiaøl, strong ale, saison og wit. Felles er den fruktige og leskende stilen.

Årets påskeølvinner er som i fjor fra Sørlandet: Nøgne Ø God Påske Golden Strong Ale. Et øl som med sin fruktige karakter og fine fylde gjør seg like godt i solveggen som til påskens middager.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.