Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Et lite, men godt utvalg av påskeøl i år.

Et lite, men godt utvalg av påskeøl i år.

Det beste påskeølet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Tre norske påskeøl – og ett dansk. Selv om utvalget ikke er stort, er kvaliteten høy.

Nesten like tradisjonsrik som appelsin og Kvikk Lunsj i tursekken i påsken er den kalde ølen i solveggen etter turen. Men det er ikke så mange påskeøl å finne på Vinmonopolet. Av de mer enn hundre norske bryggeriene er det bare tre som har brygget påskeøl i år. Supplert med et påskeøl fra våre venner i Danmark er det altså fire påskeøl å velge mellom.

Dansk på topp

Et godt påskeøl er et øl som skal kunne nytes i solen og være leskende etter en lang skitur. Det bør ha en god fruktighet og gi følelsen av vår og varmere tider.

Årets påskeøl holder alle god kvalitet og er tilgjengelige i en rekke Vinmonopolbutikker.

Best ut i testen kommer Yeaster Bunny fra det danske bryggeriet To Øl. En IPA brygget med lokal gjær, og tørrhumlet for fruktig og krydret aroma. Det er fruktig og fyldig med hint av krydder og har en god friskhet i ettersmaken. Et deilig øl for å slappe av i solveggen og kan også med fordel prøves til grillpølsene.

Leskende

De tre norske bryggeriene har brygget påskeøl i ulike stiler. Kinn Bryggeri og Middelthon Stavanger har begge brygget påskeøl i India Pale Ale-stil. Men der Kinn Påskeøl er en engelsk indiaøl med mye frukt har Stavanger Påske IPA den mer klassiske IPA-aromaen med mye humle. Begge to fruktige og leskende øl.

Røros Bryggeri har brygget en Påskeblond som har en lett søtlig og fruktdreven smak. Også denne er fruktig og leskende og kan nytes like godt i solen som til påskelunsjen.

Om ikke utvalget av påskeøl er stort, er kvaliteten god og vil smake godt i år også.(Vilkår)