Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Test av alkoholfri juleøl

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Alkoholfritt juleøl skal også smake godt. Vi har testet de tre variantene som er på Polet.

Det er få av juletradisjonene som står så sterkt og har så lange tradisjoner som juleølet. I tidligere tider het det at vi drakk jól og over 200 varianter av juleøl på polet i år viser at interessen på ingen måte avtar. Men selv om utvalget av juleøl øker hvert år, er det ikke like mye å velge i om man vil ha en alkoholfri juleøl. I år er det kun tre alkoholfrie juleøl tilgjengelig på Polet.

Alkoholfritt øl skal også være godt

Det finnes mange gode grunner for ikke å drikke alkohol i julen, og det er vel så viktig at de alkoholfrie alternativene er gode og kan komplimentere julematen som at de alkoholholdige variantene gjør det. Både smak og fylde må være på plass for å takle den kraftige maten som serveres i julen.

Alkoholfrie øl har lett for å oppleves vandige, uten den smaksfylden som man ellers ønsker i ølet. Alkoholen gir fylde og fremhever kvaliteten, så alkoholfritt øl krever mer av produsenten for at smaken skal sitte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.