Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Polet slipper spesialøl torsdag. Fra venstre, Tilquin Pinot Noir, Totality Imperial Stout fra FiftyFifty, London Balling fra Against the Grain, Tilquin Groseille Rouge og Shore Leave Romance fra Nøgne Ø.

Polet slipper spesialøl torsdag. Fra venstre, Tilquin Pinot Noir, Totality Imperial Stout fra FiftyFifty, London Balling fra Against the Grain, Tilquin Groseille Rouge og Shore Leave Romance fra Nøgne Ø.

God match til høstværet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Det går i mørkt og surt i Vinmonopolets oktoberspesialslipp.

Vinmonopolet har ikke akkurat slått på stortrommen for spesialslippet denne gangen som består av 14 øl og én sider. Men om slippet er lite, er det fullt mulig å finne noen godbiter om man tar turen til spesialpolene på torsdag.

Eneste norske bidrag er eplesideren fra Nøgne Ø. Shore Leave Romance er alene verdt turen til polet med sin flotte konsentrasjon og syrlighet. Denne smaker det høst av.

Syrlige bær og mørk sjokolade

Det virker da også som at høstværet er inspirasjon for slippet da det går i mørkt og surt. Åtte varianter av surøl blir lansert, og de holder alle jevnt over god kvalitet. Spesielt de syrlige ølene til belgiske Tilquin er verd å se etter. Tilquin leverer fruktige og konsentrerte øl med godt bærpreg og Tilquin Pinot Noir imponerer med sin flotte, komplekse stil.

På den mørke siden er blant andre Totality Imperial Stout fra FiftyFifty Brewing et godt kjøp. En nydelig stout med fyldig og konsentrert smak med masse deilig sjokolade og brente nøtter.

Øl til ost

En barley wine har også kommet med i slippet. London Balling har klassiske aromaer av karamell og tørket frukt og har en god sødme. Om dette er høsten du vil prøve noe nytt og bytte ut ostevinen med øl, så er dette ølet å prøve.

Ølene er tilgjengelige i Vinmonopolets +øl butikker torsdag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.