Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Øl for viderekomne

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Torsdag kommer nye spesialøl på Polet. Her er tipsene.

Det er et variert og spennende utvalg som slippes i Vinmonopolets spesialbutikker i morgen. I tillegg til flere veldig gode surøl, er det også en solid gruppe mørke øl og en herlig, fruktig mjød som blir tilgjengelig.

For alle som liker det stort, er det en gledelig nyhet at Brouwerij 3 Fonteinen kommer med to av sine geuze på magnumflasker. Både Oude Geuze og Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston har flott konsentrasjon og fruktighet med en herlig og godt integrert syrlighet. Også Rogue Wave fra Nøgne Ø og Cuvee Du Jongleur fra Cascade er spennende øl i dette slippet.

Er du heller av den typen som liker det mørkt og sterkt, er Rogue Ales Rolling Thunder en skikkelig innertier. Med hele 12,8 prosent i alkoholstyrke kan det fort bli ubalansert, men denne er nydelig integrert og har en flott fylde og konsentrasjon. Ølet har vært lagret på fat tidligere brukt til deres egen whiskyproduksjon.

En enslig mjød fra Mjøderiet i Bergen har også fått bli med i dette slippet. Fire & Blood er en svært fruktig mjød tilsatt diverse bær og chili. Det er godt balansert, syre og sødme harmonerer godt sammen, og det lille chilistinget i avslutningen gjør det hele til en spennende smaksopplevelse.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.