Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
28 ulike øl og mjød slippes på Polets spesialslipp torsdag.

28 ulike øl og mjød slippes på Polets spesialslipp torsdag.

Kraftige smaksbomber i ølslippet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Og det er ølene som har lagret på bourbonfat som er best

Det er et variert spesialslipp torsdag, hvor både mørke fatlagrede øl, surøl og IPA er representert, i tillegg til to norske mjød.

Slippets beste øl er CBS fra amerikanske Founders Brewing Co. En kraftig og sødmerik stout som har ligget på gamle bourbonfat, som også har vært brukt til lagring av lønnesirup. 600 flasker har kommet til Norge fordelt på de 13 polene.

Nøgne Ø kommer med tre svært aromatiske øl. The Great Migration er et komplekst øl tilsatt muscovadosukker, anis, karve og estragon. Det har også vært lagret på gamle bourbonfat, og kombinasjonen fat og krydder gjør dette ølet spennende. Med fire måneder på ferske bourbonfat, er deres quadrupel Belgian Triangle også veldig smaksrikt og fyldig. Dette ølet er i tillegg tilsatt rosiner og kan lagres i flere år. Også Nøgne Ø Marooned skiller seg ut i testen. En flamsk rød som har gjæret med villgjær og hatt to år på ståltank før den så har modnet et år på gamle rødvinsfat. Et syrlig øl med god fylde og konsentrasjon.

Mjøderiet i Bergen viser igjen hvor spennende det kan bli når man gjærer honning med ulike frukter. Både Grimhilde, som er laget med hardangerepler og hibiskus, og Bringebær er begge svært fruktige og friske i stilen og gir et moderne uttrykk på denne gamle drikken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.