Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Vinmonopolet har til sammen seks påskeøl.

Vinmonopolet har til sammen seks påskeøl.

Test av seks lette og leskende påskeøl

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Vi har testet Polets seks forskjellige påskeøl.

Vinmonopolet lanserte tre påskeøl i basisnyhetene i mars. Når det i tillegg er tre påskeøl i bestillingsutvalget, kan vi velge mellom seks påskeøl i år. I fjor fantes det kun fire, så dette viser kanskje at bryggeriene begynner å få øynene opp for påskeøl.

Et godt påskeøl skal kunne nytes i solen og være leskende etter en lang skitur. Det bør ha en god fruktighet og gi følelsen av vår og varmere tider.

Helt i topp finner vi i år to øl. Påskeøl fra Kinn Bryggeri og Yeaster Bunny fra danske To Øl. Begge er svært fruktige med fin friskhet og er leskende, noe som gjør seg godt i solveggen.

Ettersom påskeøl ikke er en definert stil, finner vi både wit, blonde og IPA i testen. Felles er den lette, fruktige og leskende stilen som vil gjøre godt etter en lang skitur.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.