Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Nordmenn selger Espresso House

Tekst
Sverre Flåskjer leder i oppkjøpsfondet Herkules (til venstre) og Adriano Capoferro sjefen i Espresso House. Foto:

Sverre Flåskjer leder i oppkjøpsfondet Herkules (til venstre) og Adriano Capoferro sjefen i Espresso House. Foto:

– Dette kan bli Hennes & Mauritz innen kaffekjedene, sier Espresso House-sjefen om mulighetene milliardsalget gir.

Det norske oppkjøpsfondet Herkules selger den nordiske kaffebar-kjeden Espresso House til selskapet Jab Holding, som eies av en gren av den tyske Benckiser-slekten.

– Det skal bli verdens største på kaffe og ser på Espresso House som et viktig middel til å nå det målet, sier Sverre Flåskjer, ledende partner i Herkules, det norske oppkjøpsfondet som har eid kjeden siden i 2012.

Eier også Jimmy Choo

Dagens Næringslivs tirsdagsutgave skriver at salgssummen er 2,2 milliarder kroner, noe som gir eierne en milliardgevinst på under tre år. Espresso House-sjef Adriano Capoferro er også på eiersiden og sitter på store kaffeverdier.

Les mer om hvem som tjener hva og hvordan sjefen sov på kontoret for å få fart på kaffesalget:

Sov halvt år på kontoret – skapte milliardbedrift (DN pluss)

Espresso House, som serverer bakevarer og kaffe til over 60.000 mennesker hver dag, får nå samme eiere som luksusskomerket Jimmy Choo og de kjente merkevarene Bally and Belstaff.

I tillegg har kjøperen Jab store eierinteresser i kaffe- og teselskaper som Peet’s Coffee & Tea Inc. og Caribou Coffee Company, Einstein Noah, D.E Master Blenders og Jacobs Douwe Egberts.

– Vi synes det er kult at dette er et konsept, en logo og en kjede som har internasjonalt potensial. Dette kan bli Hennes & Mauritz innen kaffekjedene, sier Espresso House-sjef Adriano Capoferro, som tidligere bygget opp og solgte kioskkjeden Deli de Luca.

Startet i Sverige

Espresso House ble startet av Charles and Elisabeth Asker i Lund i Sverige i 1996 og har 1900 ansatte fordelt på 193 avdelinger i Sverige og Norge. I år vil kjeden åpne 35 nye kaffebarer og satse i Finland.

Representanten for kjøperne, Peter Harf i Jab Holding, sier i en kommentar:

– Espresso House passer perfekt i vår voksende portefølje av ledende kaffebrennere- og butikker rundt omkring i verden. Ledelsen har vært enestående og har gjort Espresso House til den klare lederen i et av verdens mest attraktive kaffeforbruksmarkeder. Selskapet har gode langsiktige utsikter, noe som gir det sterkt potensial for videre vekst, sier Harf.

Den tyske milliardærfamilien Benckiser har bygget opp det børsnoterte konglomeratet Reckit Benckiser og er allerede store innen matvarer, detaljhandel og hygiene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.